Enguany, Antonia Roig Bisquerra serà la proclamadora de la festa
Festes de Sant Jaume 2024 a Manacor: Tot a punt. Enguany, els portadors de l’Estendard seran persones usuàries d’Aproscom, obsequi a Francisca Seguí, de Floristeria Fullana
Les activitats inclouen l'Encamisada de Sant Jaume, la Fira Nocturna d’Artesania i Alimentació, i el Córrer l'Anell. La festa culminarà amb actes durant tota la jornada
AGENCIA MANACORNOTICIAS 10/07/2024 - 10:15:22
El batle, Miquel Oliver, ha destacat en la seva intervenció que "des de l'Ajuntament de Manacor hem entès que l'any que ve Sant Jaume havia de ser festa.

FESTES DE SANT JAUME 2024: TOT A PUNT PER OMPLIR DE FESTA MANACOR. Aquest dimarts vespre, el pati de la Torre del Palau ha estat l’escenari de la presentació del programa de les Festes de Sant Jaume 2024. L’acte ha comptat amb la presència del batle de Manacor, Miquel Oliver, el delegat de Festes, Mateu Marcé, i altres membres de la corporació municipal. La conducció de l’acte ha anat a càrrec de Jaume Gomila i Margalida Amengual, que han reivindicat "fer la festa grossa".

El president de l'Obreria, Joan Sansó, ha donat els detalls del programa. Enguany, els portadors de l’Estendard seran persones usuàries d’Aproscom. Sansó ha afirmat que "Sant Jaume representa els nostres orígens, pel que tots els manacorins n'hem de ser conscients". Mossèn Antoni Amorós Terrassa, rector de les parròquies de Manacor, ha agraït per la seva part l’esforç que fa l'Obreria per "ressuscitar aquesta festa tan lligada a les nostres arrels".

El dia de la Crida de Sant Jaume, el proper dijous 18 de juliol, la Mulassa sortirà acompanyada de la Xaranga de la Mulassa, conformada per músics grans i petits.

Durant l’acte, l’Obreria ha fet obsequi a Antoni Mascaró Puigserver, el darrer pescador professional de Porto Cristo, amb un regal elaborat pel taller ocupacional d’Aproscom. També s'ha fet un obsequi a Francisca Seguí, de la Floristeria Fullana, per la seva col·laboració en la decoració de la Capella de Sant Jaume. A més, s'ha agraït a totes les persones que posen temps i esforç a la festa, i s'han reconegut les figures dels cavallers, amb la Cavallera Major i el Síndic Jove al capdavant.

El batle, Miquel Oliver, ha destacat en la seva intervenció que "des de l'Ajuntament de Manacor hem entès que l'any que ve Sant Jaume havia de ser festa. L'Ajuntament de Manacor vol ser l'altaveu i el receptor de com han de ser les festes i les de Sant Jaume no són unes festes qualsevols", alhora que ha convidat a tothom a participar en una festa cada vegada més sentida i orgullosa de ser.

Enguany, Antonia Roig Bisquerra serà la proclamadora de la festa, mentre que Catalina Cànovas Pont 'Roseta' serà la cridanera de les Festes de Sant Jaume, que donarà el sus a tots els actes. El dia de la Crida de Sant Jaume, el proper dijous 18 de juliol, la Mulassa sortirà acompanyada de la Xaranga de la Mulassa, conformada per músics grans i petits.

Manacor es prepara per unes festes plenes d'actes per a tothom. Les activitats inclouen l'Encamisada de Sant Jaume, la Fira Nocturna d’Artesania i Alimentació, i el Córrer l'Anell. La festa culminarà amb actes durant tota la jornada del dia de Sant Jaume, que començaran a les 10.45 h amb la sortida a ca la Cavallera Major per acudir a l'Ofici en honor de Sant Jaume i clouran amb Córrer l'Anell a la via verda a càrrec dels Cavalls de Sant Jaume. Visca Sant Jaume i visca Manacor!. 

Dijous 18: A les 19.00 h · carrer Menéndez Pelayo, 27. Recollida de l’estendard de Sant Jaume. Els encarregats de portar l’estendard seràn les Persones Usuàries del Servei d’Habitatge Supervisat d’Aproscom Fundació. Recorregut: Menéndez Pelayo, passeig Antoni Maura, Verònica, Amistat, Convent, pl. del Convent, Ajuntament. L’estandard de Sant Jaume quedarà exposat a la capella de Sant Jaume.

20.00 h · plaça des Convent. Crida a la Festa. A càrrec de Catalina Canovas Pont “Cati Roseta”. Tot seguit, cercavila amb la Mulassa de Manacor. En acabar la cercavila la Mulassa quedarà exposada a l’Ajuntament Vell fins al dia de l’Encamisada. Recorregut: Ajuntament (pl. del Convent), pl. de sa Bassa, Peral, Bosch, pl. Weyler, pl. Rector Rubí, pl. des Cos, Pere Llull, pl. de l’Escolà Pocoví, Mercadal, Bosch, Jaume II, Major, pl. Convent. *S’agraeix que els assistents vagin vestits amb camisa blanca.

21.00 h · plaça Rector Rubí. Ball de Bot. Amb els grups: Sa Torre, Esclafits i Castanyetes i Jai de sa Barraqueta *S’agraeix que els assistents vagin vestits amb camisa blanca. 

Divendres: 19.00 hores · pati Torre del Palau. Xerrada col·loqui sobre vermuts. A càrrec de Josep Maria Natta, mestre destil·lador i tècnic de Destil·leries Antonio Nadal (Tunel) llicenciat en Química a la UIB i doctorat en Enginyeria Química i Antoni Llinàs Parera (vinater manacorí).

20.00 h · plaça Rector Rubí. VII Mostra de vins casolans. Degustació gratuïta de vins casolans i venda de tapes fetes pel Palau cafè.  

Dissabte: 10.00 h · plaça des Convent. Replec de joies. Concentració davant l’Ajuntament (plaça des Convent). Tot seguit, sortida en cercavila cap a la plaça Rector Rubí, acompanyats per els Grallers de Manacor, la colla castellera Al·lots de Llevant i Club Atletisme Manacor.. Recorregut: plaça des Convent, Major, sa Bassa, Peral, pl. de Weyler, pl. de Rector Rubí .

10:30 h · plaça del Rector Rubí. Corregudes des Cós i actuació castellera de Sant Jaume. Curses tradicionals de joies organitzades per el Club Atletisme Manacor. Actuació castellera de Sant Jaume amb els Al·lots de Llevant. *S’agraeix que els assistents vagin vestits amb camisa blanca.

11.00 h · plaça del Rector Rubí. Tallers infantils Santjaumers. Vine a pintar imatges de la festa de Sant Jaume i després decorarem amb elles. A càrrec del grup de joves manacorins. No cal inscripció prèvia.

19.00 h · plaça des Cós Ses canyes. Comença la festa. Hi haurà el pal ensabonat i molta de bauxa amb els DJs: DJ Jara, Clandestino DJ, Marc Mayordomo DJ. Vine a la festa de les Canyes amb la camiseta oficial de la festa 2024 i la teva pistola d’aigua!.

A partir de les 19.30 h a la plaça Rector Rubí hi haurà paradetes de les AMIPAS de les escoles de Manacor per tothom que vulgui poder sopar. Per raons ecològiques us pregam que dugueu els vostres tassons reutilitzables de casa. *S’agraeix que els assistents vagin vestits amb camisa blanca. 

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado


2
1
Sant Jaume
Mira si ania de bons menestrals i amb i en molta experiencia a Manacor. I vo ne anau a triar qualsevol sense mira el seu Currículum i comportament devant la sociedad. Molt poque categoria de les persones que dirigegen la cofradía de SANT JAUME
Pep
Actuació castellera? Això no es bostro ni ho serà mai punyeteros catalufos fan molt d'oi. Visca Santiago!!!!