Format en una de les parets del CEIP Mestre Pere Garau.
600 alumnes de cinquè de Primària de totes les escoles del municipi de Manacor han participat aquest divendres de la Diada sobre Drets dels Infants que ha organitzat l’Ajuntament
Així, mitjançant el taller de rap, en què han pogut aprendre a compondre cançons, fent servir la llengua catalana, amb l’objectiu d’aportar idees per a millorar el municipi de Manacor.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 17/11/2023 - 06:55:00
La plaça de Son Macià ha acollit també una peça teatral inspirada en el conte Les vambes de la Sofia, que narra la història d’una nina que viu amb sa mare en un poble sense recursos educatius

MANACOR REIVINDICA ELS DRETS DELS INFANTS AMB UNA DIADA AMB 600 ALUMNES DE CINQUÈ DE PRIMÀRIA. L’AJUNTAMENT DE MANACOR HA ORGANITZAT UNA DIADA A SON MACIÀ SOBRE ELS DRETS DELS INFANTS EN MOTIU DEL DIA MUNDIAL DE LA INFÀNCIA, EN LA QUE HAN PARTICIPAT ELS ALUMNES DE 5È DE PRIMÀRIA DEL TOT EL MUNICIPI.

600 alumnes de cinquè de Primària de totes les escoles del municipi de Manacor han participat aquest divendres de la Diada sobre Drets dels Infants que ha organitzat l’Ajuntament de Manacor en motiu del Dia Mundial de la Infància. Son Macià ha estat durant aquest divendres de matí l’epicentre d’aquesta Diada, en què els nins i nines han pogut treballar mitjançant diferents tallers i activitats els drets de la infància. Al llarg del de matí, els infants han pogut conèixer de manera lúdica i participativa alguns dels seus principals drets.

5e de Primària del centre de Son Macià. L’artista ha explicat com ha estat el procés participatiu amb els alumnes del centre i els drets que han treballat per a desenvolupar-lo.

Així, mitjançant el taller de rap, en què han pogut aprendre a compondre cançons, fent servir la llengua catalana, amb l’objectiu d’aportar idees per a millorar el municipi de Manacor. En aquest taller han treballat el dret a la participació, el dret a la no discriminació i el dret a la cultura. Al taller de Mindfulness han pogut experimentar estar conscientment en el moment present i han treballat el dret a la participació i el dret a la salut. Mitjançant el taller de pigments naturals, els infants han experimentat amb materials com ara fulles, fruits, arrels i terres per elaborar tints botànics, amb el que han treballat el dret a la vida i a la supervivència i el dret a la cultura.

Amb els diferents jocs populars que s’han proposat han treballat el dret a la no discriminació i a la cultura. El taller ‘L’aventura de la participació’ ha permès descobrir de manera lúdica quins són els drets vinculats a la participació i de quina manera els infants poden contribuir a que Manacor sigui un municipi més amable amb els infants i amb totes les persones que l’habiten.

La plaça de Son Macià ha acollit també una peça teatral inspirada en el conte Les vambes de la Sofia, que narra la història d’una nina que viu amb sa mare en un poble sense recursos educatius ni sanitaris i la seva perseverança per accedir a l’educació i a la cultura.

La Diada ha culminat amb la inauguració d’un mural de gran format en una de les parets del CEIP Mestre Pere Garau. El mural ha estat creat per l'artista Pere Reus amb la col·laboració de l'alumnat de 5e de Primària del centre de Son Macià. L’artista ha explicat com ha estat el procés participatiu amb els alumnes del centre i els drets que han treballat per a desenvolupar-lo.

El batle de Manacor, Miquel Oliver, ha agraït a la direcció del CEIP Mestre Pere Garau la bona disposició per acollir tant el mural com la Diada, alhora que ha animat tots els infants presents a «no deixar de mirar el món amb ulls d’infants, amb innocència però també amb esperit reivindicatiu per contribuir a fer un municipi millor». La delegada d’Educació, Serveis Socials i Igualtat, Carme Gomila, ha agraït la participació i implicació dels membres del Consell d’Adolescents en l’organització de l’esdeveniment.

Dues membres del Consell d’Infants, representants de Son Macià, Irina Garau i Anae Godino, han llegit el manifest i la directora del centre, Maria Oroz, ha agraït la iniciativa de l’Ajuntament de Manacor i ha recordat als infants que hi ha moltes nines i nins d’arreu del món no tenen garantits molts dels drets que donam per segurs. Els drets de la infància són un conjunt de drets fonamentals que s'apliquen als nins i nines de tot el món, sense importar la seva procedència, gènere, religió o qualsevol altra característica. Aquests drets es basen en la Convenció sobre els Drets de l'Infant, adoptada per les Nacions Unides l'any 1989.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado