Del 5 al 25 de diciembre, todas las personas que se acerquen a Inca
En Navidad comprar en Inca tiene premio se puede ganar hasta 4.000 €; Se congelará la presión fiscal en la capital del Raiguer en 2023
A cada ganador se les dará un premio de 2 vales de regalo de 50 €. Cien euros en total que podrán canjear a 1 o 2 negocios según su elección. Los vales regalo, se podrán canjear hasta el 15 de enero de 2023.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 05/12/2022 - 12:04:06
Desde el Ayuntamiento, como no puede ser de otra forma, apoyamos todas aquellas iniciativas que sirvan para poner en valor nuestro tejido económico y que atraigan visitantes", ha comentado Fernández.

Se presenta la campaña "En Navidad comprar en Inca tiene premio" que pretende promover los comercios locales durante el mes de diciembre. Se ha puesto en marcha, con motivo de las fechas navideñas, la campaña "en Navidad comprar en Inca tiene premio".

El Alcalde de Inca, Virgilio Moreno, el concejal de comercio, Miguel Ángel Cortés, la concejala de promoción económica, María José Fernández, la junta directiva de la asociación empresarial Activa't Inca y varios tenderos de la ciudad han presentado esta iniciativa , que tiene como objetivo fomentar la compra en el comercio local.

"Es una campaña que ha ilusionado mucho a los comerciantes de Inca y la participación ha sido muy alta", ha comentado la presidenta de la asociación empresarial Mar Nicolau. Del 5 al 25 de diciembre, todas las personas que se acerquen a Inca y compren a alguno de los comercios adheridos pueden ganar hasta 4.000 euros en premios.

Para participar sólo es necesario entrar en la web www.activatinca.com y registrar las compras superiores a 20 €, mediante un formulario. Y el 28 de diciembre se realizará un sorteo. A cada ganador se les dará un premio de 2 vales de regalo de 50 €. Cien euros en total que podrán canjear a 1 o 2 negocios según su elección. Los vales regalo, se podrán canjear hasta el 15 de enero de 2023.

"Desde el Ayuntamiento, como no puede ser de otra forma, apoyamos todas aquellas iniciativas que sirvan para poner en valor nuestro tejido económico y que atraigan visitantes", ha comentado Fernández. Esta acción también se completa con una mejora de la iluminación y decoración en la calle, para fomentar que la gente disfrute de la ciudad en estas fechas tan especiales.

L'equip de govern municipal ha acordat no realitzar una pujada d'impostos per tal de no gravar la situació postpandèmia. De la mateixa manera, l'any 2023 els preus dels serveis públics no seran actualitzats amb l'IPC

Inca presenta un comptes per l'any 2023 marcats per la congelació de la pressió fiscal i per la inversió en manteniment, seguretat i serveis socials. El pressupost municipal pel pròxim any serà de trenta-dos milions d'euros. El pressupost municipal de l'Ajuntament d'Inca per l'any 2023 fa especial incidència a l'aspecte econòmic i social del municipi. Aquest és el resum que s'ha fet dels comptes durant la seva presentació. "L'experiència dels anys de la pandèmia, ens ha ensenyat la importància de tenir uns comptes sanejats i que ens permetin afrontar les necessitats de la ciutadania i de l'economia local", ha comentat el Batle, Virgilio Moreno.

L'equip de govern municipal ha acordat no realitzar una pujada d'impostos per tal de no gravar la situació postpandèmia. De la mateixa manera, l'any 2023 els preus dels serveis públics no seran actualitzats amb l'IPC, tal com s'ha fet a altres exercicis pressupostaris. "L'objectiu és reduir la pressió fiscal a la ciutadania, però també a les empreses que tenen la seva activitat a la nostra ciutat. Per això continuarem a l'excepció de pagament de taxes d'activitats com pot ser l'ocupació de la via pública per part de terrasses de bars o restaurants", ha explicat Moreno. D'aquesta manera, juntament, amb inversions regulars en promoció de la ciutat com eix econòmic, tendran una forta presència a les polítiques municipals pel pròxim any.

Cal destacar que l'Ajuntament d'Inca té previst al capítol d'inversions una despesa superior als dos milions d'euros. Aquesta quantitat anirà destinada majoritàriament a manteniment, seguretat i serveis socials. "Aquests seran els eixos que volem potenciar durant el pròxim any, però això no vol dir que no estarem atents a totes les línies d'inversió europees, del govern central o de les nostres institucions per tal de portar més inversions a la nostra ciutat" ha assegurat el Batle.

En el cas del manteniment, es pretén fer una especial incidència a la conservació de l'espai urbà (jardins, mobiliari, parcs, carrers...) per tal que siguin un vertader punt de trobada per la ciutadania. També es farà un especial esment a millorar infraestructures com les lluminàries a la via pública -1 milió d'euros -, l'asfaltatge de carrers -quatre-cents mil d'euros - i la millora de les conduccions d'aigües.

Pel que fa a la seguretat, el 2023 es continuarà amb la consolidació i l'augment del planter de policies locals. "Volem aconseguir que les agents continuïn millorant el servei que presten i que es contemplin noves necessitats que puguin tenir derivades dels nous temps", ha dit Moreno.També, els comptes municipals contemplen l'augment i la millora de dotació del personal de l'àrea de serveis socials. Aquesta acció té com a objectiu minvar qualsevol situació procedent de la pandèmia i estar previnguts per si esdevenen situacions similars.

En total, els comptes municipals de l'Ajuntament d'Inca per l'any 2023 pugen a 32.722.241 euros. Al capítol d'ingressos, es té previst ingressar quasi vint milions d'euros en concepte d'impostos directes, indirecte i taxes. "El més rellevant, pel que fa a la part purament econòmica és que l'Ajuntament d'Inca es mantindrà en dèficit zero, fet que ens permetrà afrontar qualsevol situació", ha comentat Moreno.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado