Aquest món necessita molta sensibilitat i compromís per fer front a tantes injustícies
A Manacor el comerç just fa 25 anys que promou el respecte pel medi ambient i la sostenibilitat, la transparència en les relacions comercials i els drets de les persones de qualsevol lloc del món
1996, quan un grup de joves del Casal de la Pau va sembrar la llavor del que seria la botiga de S’Altra Senalla a Manacor. La curolla d’aquells al·lots per conèixer com funcionava el comerç mundial
AGENCIA MANACORNOTICIAS 03/08/2022 - 03:24:00
S’Altra Senalla de Palma, que “cedia” els productes, Manacor va tenir el seu primer punt de venda amb una paradeta a Sa Bassa i després al petit local de Es Repès, a la Plaça de les Verdures.

*25 anys de comerç just a Manacor* Celebració a Sa Bassa divendres 29 de juliol de 2022. A Manacor el comerç just fa 25 anys que promou el respecte pel medi ambient i la sostenibilitat, la transparència en les relacions comercials i els drets de les persones de qualsevol lloc del món, sobretot de les més desafavorides.

Tot va començar l’any 1996, quan un grup de joves del Casal de la Pau va sembrar la llavor del que seria la botiga de S’Altra Senalla a Manacor. La curolla d’aquells al·lots per conèixer com funcionava el comerç mundial i de que “un altre món és possible” els va dur fins als principis del comerç just i, gràcies al suport de S’Altra Senalla de Palma, que “cedia” els productes, Manacor va tenir el seu primer punt de venda amb una paradeta a Sa Bassa i després al petit local de Es Repès, a la Plaça de les Verdures.

Divendres passat la gent del comerç just va celebrar els 25 anys d’aquesta curolla solidària amb un brindis a Sa Bassa, alguns parlaments i unes fotos ben divertides. Tot seguit hi va haver un sopar al Mig i Mig

Poc a poc i amb el suport del grup d’adults del Casal, el punt de venda va passar a ser una botigueta pròpia al carrer Pou Fondo 1. Amb la participació de més persones, de la botigueta es va passar a una botiga a Pou Fondo 2 i, ara fa quasi deu anys, a una gran petita botiga al carrer d’en Bosch, 12.

Durant aquests anys el comerç just ha fet el seu camí a Mallorca i a les Illes, amb la creació d’una xarxa d’entitats, una aliança en forma de Federació integrada per S’Altra Senalla de Palma i de Manacor, Finestra al Sud i Shikamoo. Juntament amb altres entitats de comerç just formen la Coordinadora Equitables, amb el suport de la Direcció General de Cooperació de la Conselleria d’Afers Socials i Esports del Govern de les Illes Balears.

Divendres passat la gent del comerç just va celebrar els 25 anys d’aquesta curolla solidària amb un brindis a Sa Bassa, alguns parlaments i unes fotos ben divertides. Tot seguit hi va haver un sopar al Mig i Mig, amb plats amb ingredients de comerç just. Molt bon ambient, altres parlaments i un concurs en què els equips havien de respondre preguntes relacionades amb els 25 anys d’aquesta experiència a la nostra ciutat. L’acte va comptar amb l’assistència, a més dels voluntaris de Manacor i de la comarca, amb membres d’altres botigues de comerç just de l’illa, així com també de la directora general de Cooperació del Govern de les Illes Balears.

Aquest món necessita molta sensibilitat i compromís per fer front a tantes injustícies. Amb el comerç just tenim la possibilitat, com a consumidors, de fer que les desigualtats siguin més petites i que més persones puguin viure amb dignitat. N’hi ha prou amb anar a la botiga del carrer d’en Bosch, 12, i sensibilitzar la gent del nostre entorn. Molts d’anys i gràcies per tanta solidaritat!

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado