L’obra està pensada per a tres veus blanques i violí, viola i violoncel.
Rafel Riera Riera és l’organista de Lluc va estudiar amb la prestigiosa organista Montserrat Torrent, i després al Conservatori de Tolouse, Cicle Organis Festival 31 d’octubre a 19.30h Convent de Manacor
Amb Xavier Gelabert pensaren en una obra que fos una denúncia del problema de la immigració, de les persones abandonades a la societat actual, i finalment ha sorgit aquest Stabat Mater.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 27/10/2020 - 02:04:00
Treballa com a professor de música a Lluc, i el dia 31 d’octubre presentarà la seva primera obra musical sèria a Manacor, un Stabat Mater, en plena festivitat de Tots Sants. Rafel Riera estudia, ara mateix, composició al conservatori.

EL ACTUAL ORGANISTA DE LLUC, RAFEL RIERA, ESTRENA UN STABAT MATER EN MANACOR. Cicle Organis Festival. Dia 31 d’octubre a les 19.30, Convent de Manacor. Rafel Riera Riera és l’organista de Lluc, va estudiar amb la prestigiosa organista Montserrat Torrent, i després al Conservatori de Tolouse. Ocupa el càrrec d’organista de Lluc des del 1999.

Treballa com a professor de música a Lluc, i el dia 31 d’octubre presentarà la seva primera obra musical sèria a Manacor, un Stabat Mater, en plena festivitat de Tots Sants. Rafel Riera estudia, ara mateix, composició al conservatori d’Alacant.

La Comissió per a la conservació i restauració de l’Orgue del Convent ha habilitat una pàgina web per tal de poder descarregar el programa, i també vol fer públic que se seguiran estrictament els protocols establerts dintre.

L’obra està pensada per a tres veus blanques i violí, viola i violoncel. L’estructura és en set parts, 21 estrofes comptant l’Amen, i faig set parts de 3 estrofes. Ha usat la lletra del Stabat Mater tradicional, però la defineix com una obra punyent, en la qual no regeix l’harmonia clàssica, i té un seguit de girs melòdics i tensions harmòniques que la fan propera al que avui és coneguda com l’Escola Nòrdica.

Amb Xavier Gelabert pensaren en una obra que fos una denúncia del problema de la immigració, de les persones abandonades a la societat actual, i finalment ha sorgit aquest Stabat Mater.

Rafel Riera ha comptat amb l’ajuda de Xavier Gelabert, a més de Ricard Terrades, actual director de l’Escolania de Lluc, i que es posarà al davant de la direcció d’aquesta obra. Riera vol agrair l’ajuda rebuda d’aquests músics, així com la participació de les veus del cor Octoechos, a més d’altres cantants vinculats a l’Escolania que han volgut posar les seves veus en aquesta estrena.

La Comissió per a la conservació i restauració de l’Orgue del Convent ha habilitat una pàgina web per tal de poder descarregar el programa, i també vol fer públic que se seguiran estrictament els protocols establerts dintre de la COVID-19.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado