La Fornal
"Grúmic, un somni de tardor" s'estrena els dies 8 i 9 d'octubre a La Fornal
"Grúmic parla de les relacions personals, dels vincles i l'acceptació de la diferència"
lafornal.cat 30/09/2022 - 13:28:54

"Grúmic, un somni de tardor" s'estrena els dies 8 i 9 d'octubre a La Fornal

"Grúmic parla de les relacions personals, dels vincles i l'acceptació de la diferència"

Entrevistam Núria Fiol, protagonista de Grúmic, un somni de tardor, espectacle que s'estrena els dies 8 i 9 d'octubre a La Fornal           

La setmana vinent arriba una nova producció de La Fornal d'Espectacles: Grúmic, un somni de tardor.Un espectacle familiar que presenta una nova versió de la tardor: la d'un follet molt espavilat que dirigeix tots els elements de la natura perquè arribi aquesta estació. A Grúmic l'acompanya Nona, una nina que no té ganes d'anar a escola i vol conèixer les activitats que omplen l'agenda del follet. 

Un text d'Ignasi Roda, codirigit per Frederic Roda i Francina G. Ars. i que compta amb la interpretació de Núria Fiol (Grúmic), Marina Font (Nona) i Joan Gomila, actor encarregat de moure i manipular totes les titelles. Aquest dissabte 8 d'octubre a les 19h i diumenge 9 a les 12h i a les 18h es podrà veure per primera vegada a La Fornal, i avui en coneixem més detalls de la mà de l'actriu Núria Fiol.

Com és Grúmic, el personatge que interpretes?
Grúmic és un follet molt savi, remugaire, tranquil i entranyable. És el follet de les estacions meteorològiques i aquesta tardor serà una tardor diferent de les anteriors. Podríem dir que està acostumat a viure tot sol (i anar a la seva) i en contacte amb la natura. L’arribada de na Nona, una nina molt curiosa i polissona, els canviarà a tots dos.

Què té aquesta història, que podrà captar els infants des de la primera escena?
La història que presentam destaca per la presència de diversos valors que formen part de la vida i no un tema en concret. A través d’aquesta història podem reconèixer valors com l’amistat, l’esforç, la paciència i perseverança, la tolerància a la frustració i el creixement personal a partir del vincle entre dos personatges d’edats diferents però amb les mateixes ganes i energia de viure la vida. Tot això, mitjançant un llenguatge escènic interdisciplinari: on la música, la il·luminació i els objectes són un element més amb el text dramàtic per fer arribar el missatge als infants.

La màgia de tota la trama està acompanyada per l’escenografia. Com presentau el món de Grúmic i Nona a l’escenari?
L’escenografia consta d’una paret mòbil que ens transporta a dos espais, el món de la Nona i el món màgic d’en Grúmic. A través d’ella i dels seus colors podem aconseguir viatjar en aquests espais i sobretot fer créixer els dos personatges, ja que ens permet endinsar-nos a la seva quotidianitat. Alhora els seus colors càlids reforcen el caràcter dels personatges i conviden als més petits/es a somniar.

També hi ha moments musicals, què destaques d’aquesta part?
La música és un mitjà per explicar la història d’una manera diferent que el text. A través d’ella no només cream els espais sonors que ens permet construir atmosferes sonores, sinó que a més a més, hi ha cançons (cantades en directe) que ens expliquen el diàleg de forma divertida i atractiva. Esperam que els més petits/es surtin del teatre cantant.

Què creus que aprèn tant el públic infantil com l'adult amb aquest espectacle?
Consider que Grúmic és un espectacle que parla de les relacions personals, dels vincles i l’acceptació de la diferència. Aquest discurs interpel·la als més grans i també és una font de reflexió i aprenentatge pels infants; qui a través dels personatges podran empatitzar i identificar-se en les diferents situacions de la vida quotidiana. Com pot ser per exemple, el fet de no voler anar a l'escola i només jugar, haver de fer coses que de vegades no ens agraden, ser responsables, confiar en una mateixa i acceptar la diferència com una font de riquesa.

Venies de fer Cordèlia amb La Fornal i aquest és un espectacle ben diferent. Personalment, com valores l’experiència?

Molt positiva. Poder interpretar diferents personatges sempre és un repte i un aprenentatge. I fer un infantil és molt agraït, ja que els infants et contagien la seva puresa i energia. Com a actriu poder donar vida a Grúmic, em transporta a la meva part més tendra i màgica, on el joc és l’impuls de fer les coses i de viure el present. I tornar a coincidir amb en Frederic Roda, na Francina i tot l’equip de La Fornal és un gust. Després de Cordèlia ara ja és encara més, com estar a casa.

GRÚMIC, UN SOMNI DE TARDOR
Estrena a La Fornal:
Dissabte 8 d'octubre a les 19h i diumenge 9 a les 12h i a les 18h

 

Reciente
Visto
Comentado