Felanitx
La Nitx de l'Art torna a Felanitx amb més participació i espais expositius al poble
150 artistes mostraran les seves creacions en 50 espais repartits per Felanitx.
felanitx.org 09/08/2022 - 15:42:28

La Nitx de l'Art torna a Felanitx amb més participació i espais expositius al poble.

150 artistes mostraran les seves creacions en 50 espais repartits per Felanitx.

L'Ajuntament de Felanitx a través de l'àrea de Cultura ha presentat la Nitx de l'art 2022 que durarà tres dies entre el 19 i el 21 d'agost emmarcat dins les festes de Sant Agustí. Es podran trobar artistes locals, de fora poble, nacionals i internacionals. Felanitx es converteix en una gran galeria d'art on es trobaran activitats culturals i musicals amb alguna sorpresa que no desvetllarem.

La regidora de cultura, Melanie Mesquida ha dit «La Nitx de l'Art és un esdeveniment cultural de referència per a tota Mallorca, on hi participen artistes de tots els àmbits de les arts plàstiques i visuals i que implica també, la participació tant d'institucions o entitats públiques com privades que obren les portes aquests dies, un itinerari artístic amenitzat per actuacions musicals. Qui ens visiti el 19 d'agost se'n durà un record d'aquesta nit a casa seva». Mesquida ha afegit «Aquest any ens hem centrat a preparar una Nitx de l'art que duri 3 jornades, ja que en una nit no hi ha temps per gaudir de tot el que els artistes ens tenen preparat, també hem donat prioritat a propostes locals, tenim un ventall d'artistes d'arts plàstiques i visuals brutal que necessiten espais per mostrar el seu art».

El divendres 19 s'inauguraran les exposicions de la Casa de Cultura, a la planta baixa s'exposaran les obres finalistes del VIII Certamen d'Arts Plàstiques Ciutat de Felanitx 2022, amb obres d'artistes d'àmbit nacional i balear. Es donarà a conèixer l'obra guanyadora de l'edició d'enguany. Tant al jardí com al replà trobarem escultures de l'artista felanitxer Pere Bennàssar Obrador i al primer pis, a la Sala Miquel Barceló, l'artista guanyador del certamen d'arts plàstiques de l'any 2020, Joan Cabrer, mostrarà el seu darrer treball. Pel dia 27 d'agost hi ha organitzada una visita guiada per les exposicions de la Casa de Cultura a partir de les 20h.

El disseny del cartell d'enguany l'ha realitzat la dissenyadora felanitxera Maggie Adrover, de Màrmola Mans i està inspirat en la idea d'un recorregut, un itinerari, per valorar l'experiència real davant un món digitalitzat, la vivència d'anar a un poble i recórrer els seus carrers per veure, tocar i sentir obres d'art. L'estètica és similar al Google maps perquè la idea que hi ha al darrere sigui més evident.

El pressupost destinat per aquest esdeveniment és d'aproximadament uns 15000 euros, al qual s'hi ha de sumar el premi de l'obra guanyadora del certamen d'arts plàstiques, que és de 4.500 euros més una exposició individual al Centre cultural de Felanitx.

Aquest any, el dia 19, la Nitx de l'art serà l'escenari de la presentació del nou disc de DO Natural, el mateix escenari on va néixer el grup. El marc triat serà molt especial perquè serà la primera vegada que s'hi realitza un concert: Sa Font de Santa Margalida, just devora on raja l'aigua de la font, situant el públic a les escales i voltant de l'entrada que, en forma de ferradura, configura l'emblemàtic espai. Altres grups que amenitzaran els carrers: dia 19, Salat Jazz, Carles Medina i Josep Munar, The Wild Boys, Tomas con Gas & Steve Ademas, Mariana Frauca, Dj Joan Forteza; dia 20, Nermin Goenec & Mavic, The Deaf Buffalos; dia 21 Voices Of Samanidis.

Els espais destacar la tornada de Jaume Canet, que l'any passat per la pandèmia va decidir no participar, l'obertura del Convent de les Religioses teatines i de Can Llevadora, el projecte creatiu Expresate, de Nermin Goenenc i Roman Hillmann i el mural pintat en viu de la plaça Rei Jaume II, entre molts d'altres espais que any rere any hi participen: Can Vent d'Andreu Maimó, Can Cabestre, Call Vermell, Bennàssar Fotografia, Galeria Roy, Galeria Andrew Potter, Fundació Cosme Bauçà, Espai d'art Miquel Nicolau, i molts d'altres locals que han oferit els seus espais perquè artistes locals o de fora poble puguin mostrar el seu art.

 

Reciente
Visto
Comentado