Consell de Mallorca
Neix el Consell de l’Esport de Mallorca
L’òrgan, de caràcter consultiu. compta amb vint integrants d’àmbits esportius i municipals que seran assessors i podran interactuar amb els programes del Consell Insular.
conselldemallorca.net 28/10/2020 - 08:46:41
L’òrgan, de caràcter consultiu. compta amb vint integrants d’àmbits esportius i municipals que seran assessors i podran interactuar amb els programes del Consell Insular, amb la qual cosa facilitaran la participació social en el foment de l’esport a Mallorca.
 
La presidenta ha remarcat la importància de l’activitat esportiva infantil i juvenil i ha anunciat una segona convocatòria de subvencions per a activitats esportives extraescolars.
 
Avui s’ha celebrat la sessió constitutiva del Ple del Consell Esportiu de Mallorca (COESMA) amb l’acceptació oficial dels membres d’aquest òrgan nou, així com l’aprovació de l’esborrany del reglament de funcionament. La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha presidit l’acte, en el qual han pres possessió els vint representants que constituiran aquesta entitat, que compten amb un perfil que prové del món de les entitats municipals (FELIB), dels professionals educadors físics (COLEF), del sector escolar (FAPA) i de l’àrea de l’esport federat. El grup també comptarà amb vocals de diferents partits polítics i personal tècnic esportiu mallorquí.

El passat 10 de setembre es va aprovar el Pla Director Insular d’Esports, que preveu crear el Consell de l’Esport de Mallorca (COESMA), òrgan consultiu amb els objectius d’assessorar el Consell de Mallorca i de facilitar la participació social en el desenvolupament de la política esportiva. Un òrgan que segons la presidenta Cladera «permetrà fer una promoció esportiva pública més consensuada, establint programes i activitats de manera conjunta, i des de diferents punts de vista professionals». La finalitat és que les línies de treball que desenvolupa el Consell de Mallorca puguin comptar amb la ratificació d’experts i de tècnics esportius i, d’aquesta manera, responguin a les necessitats socials emergents.

Així, Cladera ha destacat: «Cal donar un impuls a l’activitat esportiva infantil i juvenil en aquests moments que estam vivint, ja que a més de ser una font de salut, de creixement personal, de motivació i de bons hàbits, també fomenta la conciliació familiar». En aquest sentit, la presidenta ha anunciat que es convocarà «una segona tanda de subvencions per a activitats esportives extraescolars. La bona acollida del primer grup d’ajuts que vàrem publicar l’agost, i que va tenir una demanda massiva per part de les famílies mallorquines, és un indicador de les necessitats actuals».

Les competències i funcions del COESMA inclouen, entre d’altres, l’elaboració tant de programes com d’esdeveniments esportius dirigits a persones usuàries i a persones adultes edat escolar, la revisió del sistema de subvencions per al teixit esportiu, l’assessorament a entitats esportives, el pla de millora d’instal·lacions dels municipis i les directrius en matèria de medicina esportiva.

Quant al pla director aprovat, s’hi defineixen les línies mestres d’actuació del Consell de Mallorca en matèria d’esports durant el proper trienni. Un plantejament global que passa per enfocaments múltiples, com la pràctica de l’esport escolar de competició, l’esport escolar no competitiu, l’esport en família, l’assessorament i la formació del teixit esportiu de Mallorca i també l’educació en valors.

Membres COESMA

La constitució del Consell de l’Esport ha estat aprovada per unanimitat. Les funcions de presidència i vicepresidència aniran a càrrec del conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, i de la directora insular d’Esports, Margalida Portells, respectivament. També en formaran part els representants d’entitats diverses i de les formacions polítiques del Consell de Mallorca, així com de personal tècnic i jurídic de l’àrea d’Esports:

Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB): Neus Serra Cañellas
Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de Mallorca (FAPA): Gloria Ferrer Camps
Col·legi Oficial d’Educadors Físics de les Illes Balears (COLEF): Núria Borràs (delega Carmina Vera Gaspar)
Federació de Voleibol: Maria Dolors Besné Tejada
Federació de Judo: Miquel Àngel Bisquerra Rigo
PSOE: Xavier Pascuet de la Riva
PP: Raquel Sánchez Collados
MÉS: Joan Llodrà Gayà
Ciudadanos: Osvaldo Cifre Bordoy
Unides Podem: Magdalena Gelabert Horrach
El Pi: Francisca Mora Veny
Vox: Cristina Macías Jaume
Cap del Servei d’Esports: Miquel Roca Jaume
Cap del Servei de Medicina Esportiva del Consell de Mallorca: Bartomeu Marí Solivellas
Cap de la Secció d’Esport Escolar Federat: Rosa Guillén Ripoll
Tècnic esportiu comarcal: Gabriel Gili Nadal
Cap de la Secció Jurídica: Jaume Payeras Bennàssar
Secretari: Antoni March Mascaró
 
A proposta del conseller, Andreu Serra, també s’hi podran sumar fins a cinc persones més, amb veu però sense vot, que tenguin una rellevància especial dins el món esportiu i que seran escollides entre els estaments de l’esport mallorquí. 
 
 
 
Reciente
Visto
Comentado