STEI
L’STEI DENUNCIA UN INICI DE CURS CAÒTIC QUE POSA EN PERILL LA SALUT DEL LA COMUNITAT EDUCATIVA I MALMET LA QUALITAT DE L’ENSENYAMENT
El sindicat exigeix solucions urgents i efectives davant l’augment dels contagis que es produeixen i les instruccions poc clares de la Conselleria d’Educació.
stei.cat 24/09/2020 - 19:13:32

L’STEI DENUNCIA UN INICI DE CURS CAÒTIC QUE POSA EN PERILL LA SALUT DEL LA COMUNITAT EDUCATIVA I MALMET LA QUALITAT DE L’ENSENYAMENT

El sindicat exigeix solucions urgents i efectives davant l’augment dels contagis que es produeixen i les instruccions poc clares de la Conselleria d’Educació

Reclama una vegada més mesures de conciliació, que s’han d’establir fora de l’àmbit educatiu

L’STEI Intersindical denuncia, ara amb les primeres dades a la mà, que els grups bimbolla fixats per la Conselleria d’Educació amb ràtios de 20 alumnes són massa elevats i una font de contagi, tal com havia manifestat fa molt de temps. No entén que als auxiliars tècnics educatius, les ATE, no se’ls permeti canviar de grup per por d’estendre un possible contagi, i el professorat de religió pugui fer-ho. A més, la conversió de professionals d’atenció a la diversitat, com els professionals de pedagogia terapèutica i d’audició i llenguatge, en tutors fa que el col·lectiu d’alumnes més vulnerables quedi desatès. Tampoc és admissible que els especialistes d’educació física, música i anglès hagin de fer de tutors; per la pèrdua de qualitat educativa que això suposa.

Pel que fa a les ràtios dels centres, des del sindicat s’havia reclamat en el seu moment que els grups de convivència estable havien de ser com a màxim de 15, i que allò ideal seria d’entre 10 i 12 alumnes. Segons un estudi de la universitat canadenca de Waterloo, a Ontàrio, la reducció del nombre d’infants per aula és un factor fonamental a l’hora de disminuir el nombre de contagis: “les aules amb més infants, això és a partir de 15, experimenten un risc tangible de brots de coronavirus”. La lògica relació entre nombre de casos i brots fa que, un cop més, les aules més reduïdes siguin l’opció més segura.

Per tant, amb les dades dels estudis a la mà i la situació de rebrots que es produeixen des de l’inici de curs, l’STEI Intersindical considera que calen decisions polítiques efectives que estronquin d’una vegada el degoteig de contagis que posen en perill la salut de tota la comunitat educativa; i que la Conselleria d’Educació deixi de mirar a una altra banda.

També denuncia que es digui al professorat vulnerable que pot anar al centre. Per a aquest col·lectiu, el sindicat demana que puguin fer treball des de casa.

L’STEI Intersindical reclama coordinació davant la quantitat d’informació que emeten les conselleries de Sanitat i d’Educació respecte de les actuacions davant la Covid, i que els centres no són capaços de processar. També rebutja que hagin de ser els membres dels equips directius qui, amb els seus propis vehicles, vagin a recollir el material de protecció que l’Administració els ha de subministrar.

El sindicat manifesta que el borsí de substitucions exprés que la Conselleria d’Educació ha posat en marxa és del tot insuficient i que, en cap cas, serà efectiu a l’hora de resoldre les baixes de professorat que es produeixin a mesura que avanci el curs. D’aquesta manera no se soluciona la necessitat de cobrir amb celeritat i garanties les vacants que puguin anar sorgint. A més, és un despropòsit considerar Eivissa i Formentera com una única unitat territorial.

Finalment, l’STEI Intersindical reclama mesures de conciliació reals, una petició que fa des del passat mes de març, que vagin més enllà de l’àmbit estrictament escolar –ja que l’escola no pot ni ha de ser l’únic mitjà de conciliació -, amb un compromís efectiu de l’Administració, de les seves conselleries i de la resta de sectors productius del nostre mercat laboral.

Cal que l’educació sigui un “tema d’estat” i una prioritat màxima del conjunt del Govern de les Illes Balears, i no únicament de la Conselleria d’Educació.

 

Reciente
Visto
Comentado