CAIB
La modernització dels mitjans de comunicació, a debat
En la Jornada de Formació i Innovació, organitzada per la Direcció General de Política Lingüística i l’AMIC.
caib.es 21/09/2020 - 19:45:06

La modernització dels mitjans de comunicació, a debat

En la Jornada de Formació i Innovació, organitzada per la Direcció General de Política Lingüística i l’AMIC. Experts i professionals parlen del futur del sector i de com actualitzar els canals d’informació aprofitant les noves tecnologies.

La innovació en periodisme digital i les noves eines de creació de continguts per a les redaccions de mitjans de proximitat han estat els eixos centrals de la Jornada de Formació i Innovació. Una iniciativa impulsada des de la Direcció General de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears i l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació de les Illes Balears (AMIC). La jornada, que duia per títol «Aprenentatges, noves eines tecnològiques i noves oportunitats per modernitzar els mitjans de proximitat impresos i digitals en català», ha tengut lloc a Palma l’horabaixa d’aquest dilluns. 

Un dels principals objectius d’aquesta trobada ha estat oferir formació al personal de les redaccions dels mitjans de proximitat en català referent a les noves habilitats digitals necessàries per mantenir el vincle amb el lector. Alhora, també s’ha aprofundit en les noves formes de narrar i visualitzar les històries per fer-les més atractives (mapes, imatges, recorreguts virtuals, gràfics, etc.). Finalment, s’han facilitat les pautes per aprendre de les noves tendències informatives i per aprofundir en les temàtiques de manera compartida amb altres periodistes i amb els lectors.

Hi han presentat ponències Carmina Crusafon, professora i investigadora de la Universitat Autònoma de Barcelona, i Andreu Casero, catedràtic de periodisme de la Universitat Jaume I. També hi ha tengut lloc una taula rodona amb Lluís Miret, de la Fundació.cat; Joan Camp, de Tirabol; Bep Al·lès, del setmanari El Iris, i Josep Ritort, secretari general de l’AMIC.

 

Reciente
Visto
Comentado