D'agilitzar la tramitació dels expedients temporals de regulació d'ocupació (ERTO)
El Pi critica la improvisació del Govern central i reclama més concreció a Francina Armengol pel que fa al desconfinament de la població i la formació insta a elaborar manuals d'actuació
La diputada d'El Pi ha assistit telemàticament, avui capvespre, a la segona sessió de la comissió formada pel Govern i els partits polítics que tenen representació al Parlament de les Illes Balears per col·laborar...
AGENCIA MANACORNOTICIAS 09/04/2020 - 09:17:00
La portaveu parlamentària d'El Pi, Lina Pons, ha reclamat al Govern de les Illes Balears la necessitat de minimitzar, el màxim possible, les incerteses que el procés de desconfinament obligatori desperta, especialment...

El Pi critica la improvisació del Govern central i reclama més concreció a Armengol pel que fa al desconfinament de la població. La formació insta a elaborar manuals d'actuació específics per als diferents sectors econòmics davant la COVID-19. El Grup Parlamentari El Pi – PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS ha exigit a la presidenta Francina Armengol una major concreció i transparència- enfront de la improvisació constant del Govern estatal- en relació amb les mesures que es posaran en marxa en les pròximes setmanes amb la finalitat de desconfinar la població.

La portaveu parlamentària d'El Pi, Lina Pons, ha reclamat al Govern de les Illes Balears la necessitat de minimitzar, el màxim possible, les incerteses que el procés de desconfinament obligatori desperta, especialment, entre els treballadors i l'empresariat i començar ja a marcar horitzons.

El Grup Parlamentari El Pi ha demanat, també, que l'executiu d'Armengol reivindiqui una participació activa de la Comunitat Autònoma en el disseny del pla de desconfinament que, en unes setmanes.

"És hora que els diferents sectors rebin respostes a les seves preguntes: quan i de quina manera podran tornar a obrir els negocis. Per aquest motiu, reivindicam l'elaboració de manuals d'actuació específics per a cada àmbit", ha exposat Pons. La diputada d'El Pi ha assistit telemàticament, avui capvespre, a la segona sessió de la comissió formada pel Govern i els partits polítics que tenen representació al Parlament de les Illes Balears per col·laborar en la lluita contra l'expansió de la COVID-19.

El Grup Parlamentari El Pi ha demanat, també, que l'executiu d'Armengol reivindiqui una participació activa de la Comunitat Autònoma en el disseny del pla de desconfinament que, en unes setmanes, es podria dur a terme i que no el deixi en mans del Govern de Pedro Sánchez; el qual, segons la portaveu de la formació a la cambra autonòmica, "acostuma a prendre les decisions tard i amb malaptesa".

Per altra banda, El Pi ha tornat a insistir en la imperiosa necessitat d'agilitzar la tramitació dels expedients temporals de regulació d'ocupació (ERTO) perquè es garanteixi que tots els treballadors afectats cobrin els ajuts corresponents dintre de la primera quinzena de cada mes.

Finalment, en l'àmbit sanitari, la formació ha mostrat la seva preocupació per la manca de tests de detecció ràpida de la COVID-19. "Aquests tests són fonamentals per conèixer el nombre real de contagiats a les Balears i jugaran un paper clau en una futura obertura dels nostres ports i aeroports", ha conclòs Pons.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado