Aquesta aigua, que passarà per un grau de depuració molt elevat, millorarà
Ja han començat les obres d’ampliació de la instal·lació del tractament terciari a l’EDAR de sa Coma a Sant Llorenç el pressupost d’aquesta millora és d’1.099.484 euros
El pressupost d’aquesta millora és d’1.099.484,35 euros. Així mateix, també cal destacar la instal·lació dins el paquet de millores de l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals de sa Coma d’una planta solar.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 08/11/2019 - 11:25:00
L’Ajuntament de Sant Llorenç ja ha iniciat les obres del «tractament terciari» a la depuradora de sa Coma. Aquestes obres permetran que aproximadament un 35% del total de l’aigua de l’EDAR.

Ja han començat les obres d’ampliació de la instal·lació del tractament terciari a l’EDAR de sa Coma. D’aquesta manera es pretén satisfer completament la demanda d'aigua regenerada per a reg i usos agrícoles. L’Ajuntament de Sant Llorenç ja ha iniciat les obres del «tractament terciari» a la depuradora de sa Coma. Aquestes obres permetran que aproximadament un 35% del total de l’aigua de l’EDAR pugui ser regenerada.

Aquesta aigua, que passarà per un grau de depuració molt elevat, millorarà molt substancialment la seva qualitat pel que es podrà utilitzar per regar zones verdes dels nuclis costaners del terme municipal, jardins privats i també per cultius i usos agrícoles. Tot això serà possible gràcies a la construcció d'un dipòsit molt més gran i més bombes d'impulsió dels grups de pressió.

En aquest cas, aquest projecte ha rebut una subvenció de 80.000 euros per a la seva realització dins el marc de pacte de Batles i Batlesses per al Clima i l'Energia que té com a objectiu la promoció..

En aquests moments ja s’empra l’aigua depurada en el tractament secundari pel cultiu de gramínies pels animals herbívors del safari de sa Coma. El pressupost d’aquesta millora és d’1.099.484,35 euros. Així mateix, també cal destacar la instal·lació dins el paquet de millores de l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals de sa Coma d’una planta solar fotovoltaica amb connexió a ret per autoconsum que produirà aproximadament 100kw/h.

Aquesta planta suposa seguir impulsant el desenvolupament i promoció de l'ús d'energies netes i renovables. En aquest cas, aquest projecte ha rebut una subvenció de 80.000 euros per a la seva realització dins el marc de pacte de Batles i Batlesses per al Clima i l'Energia que té com a objectiu la promoció de plans d'acció per l'energia sostenible i la cura del medi ambient.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado