12 del migdia a les principals ciutats de l’Estat espanyol...
Molts manacorins i manacorines s’han acostat avui dematí a la cafeteria que S’Altra Senalla-Casal de la Pau ha muntat al carrer d’en Bosch per celebrar el Dia Mundial del Comerç Just
Mary Oliva de S’Altra Senalla-Casal de la Pau han remarcat que “El Dia Mundial del Comerç Just és un dia important per a les entitats, perquè ens permet donar a conèixer, un cop més, el comerç just.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 12/05/2018 - 09:35:00
Tanmateix neus i Albert han acabat amb un missatge positiu, celebrant que “un altre model econòmic i comercial és possible” i que “milions de persones, dia a dia, feim possible un altre model de producció.

Un matí de tapes per reivindicar el comerç just. Manacor celebra el Dia Mundial del Comerç Just amb una degustació de productes de S’Altra Senalla. Molts manacorins i manacorines s’han acostat avui dematí a la cafeteria que S’Altra Senalla-Casal de la Pau ha muntat al carrer d’en Bosch per celebrar el Dia Mundial del Comerç Just i reivindicar un consum responsable, que redueixi les desigualtats i la pobresa al món. En un ambient distès i festiu, amenitzat pels Xeremiers de Manacor, els assistents han pogut tastar algunes begudes de comerç just (cafè, infusions i sucs), les tapes elaborades pel Restaurant Bari i la Cafeteria El Palau i les coques dolces fetes pel voluntariat de l’associació.

Els encarregats de llegir el manifest han estat Neus Jaume i Albert Mayans, en representació de totes les persones que dediquen part del seu temps, amb el voluntariat, a difondre el comerç just. El manifest, que s’ha pogut escoltar simultàniament a les 12 del migdia a les principals ciutats de l’Estat espanyol, ha recordat “els milions de persones d'arreu del món que són darrere els productes que consumim i que pateixen insuportables formes d'explotació, encara presents en ple segle XXI”, i han denunciat “els abusos de les multinacionals, els beneficis de les quals es reparteixen entre una minoria però les conseqüències de les quals paguem tots”. Tanmateix neus i Albert han acabat amb un missatge positiu, celebrant que “un altre model econòmic i comercial és possible” i que “milions de persones, dia a dia, feim possible un altre model de producció i consum que respecta la vida i el planeta”.

Manacor, els assistents han pogut tastar algunes begudes de comerç just (cafè, infusions i sucs), les tapes elaborades pel Restaurant Bari i la Cafeteria El Palau i les coques dolces fetes pel voluntariat de l’associació.

Les entitats de la Xarxa de Comerç Just de Mallorca, han organitzat, al llarg de tota la setmana, diverses activitats a Palma, Manacor, Inca, Llucmajor i Bunyola, totes amb el suport de la Direcció General de Cooperació del Govern de les Illes Balears. Cal destacar que les Illes Balears són la comunitat autònoma amb més botigues de comerç just de l'Estat espanyol. Un total de 10 entitats, amb els seus respectius punts de venda, treballen pel comerç just a les Illes: Càritas Mallorca, Càritas Menorca, Casal de la Pau-S’Altra Senalla de Manacor, Finestra al Sud d’Inca, Fundación Vicente Ferrer Mallorca, Fundación Vicente Ferrer Menorca, Fundació Deixalles, Oxfam-Intermon, S’Altra Senalla de Palma i Shikamoo de Llucmajor.

Mary Oliva de S’Altra Senalla-Casal de la Pau han remarcat que “El Dia Mundial del Comerç Just és un dia important per a les entitats, perquè ens permet donar a conèixer, un cop més, el comerç just i els seus productes. Uns productes que garanteixen unes condicions laborals dignes i segures per als seus productors i productores, el pagament d'un salari adequat, el mateix per a ells i elles davant les mateixes tasques, la no explotació laboral infantil i la producció a través de tècniques i procediments respectuosos amb l'entorn natural”.

Showcooking, tapes i un bar just en el Dia Mundial de Comerç Just. Avui, 12 de maig, és el Dia Mundial del Comerç Just, i la consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, s'ha sumat a les activitats programades per avui a Palma, juntament amb la regidora d'Ecologia, Agricultura i Benestar Animal de l'ajuntament de Palma, Neus Truyol.

Les Illes Balears s'han unit així a la celebració del Dia Mundial del Comerç Just, que enguany duu el lema "Som Comerç Just", a través de la qual les entitats volen aprofitar per recordar a la ciutadania que un consum responsable pot reduir la pobresa i la desigualtat al món.Bona part de les activitats proposades per les entitats de comerç just per enguany (Càritas Mallorca, Casal de la Pau-S'Altra Senalla de Manacor, Finestra al Sud d'Inca, Fundación Vicente Ferrer, Fundació Deixalles, Oxfam-Intermon, S'Altra Senalla de Palma i Shikamoo de Llucmajor) amb el suport de la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació, s'han centrat en la gastronomia.

Des de tapes de comerç just, un bar "just", un showcooking, una degustació i una cafeteria a l'aire lliure. Els actes avui s'han duit a terme a Palma, Manacor i Llucmajor. Amb aquestes i altres activitats les entitats volen donar a conèixer el comerç just i els seus productes. Uns productes que garanteixen unes condicions laborals dignes i segures per als seus productors i productores, el pagament d'un salari adequat, el mateix per a ells i elles davant les mateixes tasques, la no explotació laboral infantil i la producció a través de tècniques i procediments respectuosos amb l'entorn natural. 

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado