Efectiva l'assumpció de la titularitat i la gestió del centre Miquel Mir per part de l'IMAS.
Ciudadanos (Cs) en Inca ha rechazado el acuerdo aprobado en el pleno municipal de noviembre con el Consell de Mallorca para retrasar la construcción de la Ronda Nord a cambio de distintas obras de mejora vial
Constituïda la comissió mixta Consell-Ajuntament d'Inca per al traspàs de la Residència Miquel Mir. Avui ha tengut lloc la primera reunió de treball.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 11/12/2017 - 07:37:00
Aquest traspàs suposarà tenir un recurs sociosanitari i residencial per atendre a les persones majors dependents a la zona del Raiguer. A més, la residència seria el centre pel desplegament del SAID.

Ciudadanos (Cs) Inca rechaza el acuerdo del pleno para retrasar la construcción de la Ronda Nord a cambio de mejoras viales. El coordinador de la agrupación de Cs en Inca, Bernat Vallori, afirma que “la fase Sur-Oeste de la Ronda Nord es la que de veras aliviaría a nuestra ciudad". El coordinador de la agrupación de Ciudadanos (Cs) en Inca, Bernat Vallori, ha rechazado el acuerdo aprobado en el pleno municipal de noviembre con el Consell de Mallorca para retrasar la construcción de la Ronda Nord a cambio de distintas obras de mejora vial.

La fase Sur-Oeste de la Ronda Nord es la que de veras aliviaría a nuestra ciudad del intenso tráfico que proviene de esta zona de Mallorca, Palma incluida, en dirección a la Serra de Tramuntana”, ha afirmado Vallori, quien en nombre de Cs Inca desde un primer momento ha apostado por empezar las obras por dicha fase.

La fase Sur-Oeste de la Ronda Nord es la que de veras aliviaría a nuestra ciudad del intenso tráfico que proviene de esta zona de Mallorca, Palma incluida, en dirección a la Serra de Tramuntana, ha afirmado Vallori.

Vallori ha criticado que “el alcalde disfrutara de una mayoría para llegar este acuerdo con el Consell a raíz de que PP e INDI abandonaran el salón de sesiones a causa de un rifirrafe convertido en pantomima” y ha pedido “responsabilidad” al equipo de gobierno del Consistorio, al gobierno insular y en concreto a la consellera Mercedes Garrido.

El coordinador también ha criticado que “con este serán tres los gobiernos del Consell de Mallorca que le toman el pelo a los ciudadanos de Inca con la ejecución de la Ronda”. Los tres últimos gobiernos del Consell, ha explicado, lo han pospuesto a después de las elecciones en el último momento: el PSIB en 2010 anunció el retraso hasta 2011, el PP en 2014 lo pospuso a finales de año y ahora, a falta de dieciocho meses para las elecciones, Més y PSIB lo retrasan de nuevo hasta después de las elecciones.

Constituïda la comissió mixta Consell-Ajuntament d'Inca per al traspàs de la Residència Miquel Mir. Avui ha tengut lloc la primera reunió de treball per a fer efectiva l'assumpció de la titularitat i gestió dels serveis del centre residencial per part de l'IMAS en un termini màxim de sis mesos. La sala de juntes del Consell de Mallorca ha acollit la primera reunió de la comissió mixta entre la institució insular i l’Ajuntament d’Inca que ha de fer efectiva l'assumpció de la titularitat i la gestió del centre Miquel Mir per part de l'IMAS en un termini màxim de sis mesos. A aquesta trobada ha assistit la consellera de Benestar i Drets Socials i presidenta de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials, Margalida Puigserver per donar el sus a les feines.

L’objectiu és la creació de dues comissions de feina, una dedicada per a temes de personal i una altra per a béns i recursos econòmics que estaran formades, cadascuna d'elles, per tres representants de les dues institucions implicades. Així, cada grup haurà d’emetre un informe, que serà elevat el Ple per tal d’anar conformant tot el procés de traspàs.

El ple de la comissió estarà format per part del Consell de Mallorca pel vicepresident de l'IMAS, Javier de Juan, el gerent de la institució, Jaume Català, així com per un representant de cada un dels partits polítics amb representació al Consell. Per part de l'Ajuntament d'Inca integren la comissió, el batle, Virgilio Moreno, el regidor delegat de la residència Antelm Ferretjats, els portaveus dels diferents grups polítics municipals i diferents tècnics. Tots els presents han coincidit a subratllar la importància que sigui un procediment en benefici de totes les persones dependents i que es solucionin alguns problemes estructurals per millorar la qualitat de la residència Miquel Mir.

Aquest traspàs suposarà tenir un recurs sociosanitari i residencial per atendre a les persones majors dependents a la zona del Raiguer. A més, la residència seria el centre pel desplegament del SAID (Servei d'Atenció Integral a Domicili), ja que s'ha iniciat el projecte pilot a la comarca, i permetria que els usuaris del servei poguessin beneficiar-se de serveis especialitzats, com fisioteràpia, teràpia ocupacional, teràpies d'estimulació cognitiva, etc.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado