Feminisme a l'escola
20 centres educatius de Mallorca organitzen una exposició fotogràfica conjunta de cara al proper 25N
Alumnat, professorat i famílies de 20 centres educatius de Mallorca participen en l'elaboració d'una exposició fotogràfica que s'inaugurarà a finals de novembre
feminismealescola 20/10/2019 - 20:19:08

20 centres educatius de Mallorca organitzen una exposició fotogràfica conjunta de cara al proper 25N

Alumnat, professorat i famílies de 20 centres educatius de Mallorca participen en l'elaboració d'una exposició fotogràfica que s'inaugurarà a finals de novembre, emmarcada en la commemoració del 25N, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones. Aquesta exposició, organitzada per la plataforma Feminisme a l'escola, pretén visibilitzar els diferents tipus de violències que pateixen les dones pel fet de ser-ho i així contribuir a una reflexió crítica que ajudi a prevenir-les.

És una recopilació d'imatges amateur aportades per membres de la comunitat educativa, des d'alumnat de les etapes d'infantil fins a alumnat de batxillerat i cicles formatius, així com del professorat i famílies. Són fotografies, dibuixos, obres gràfiques, que reflecteixen des de les violències més quotidianes com el desequilibri en les tasques domèstiques i l'assetjament sexual al carrer fins als matrimonis forçats o les mutilacions genitals. Un dels objectius és ampliar la mirada més enllà de les llistes de dones assassinades, perquè aquestes representen només la punta de l'iceberg del que són en realitat les violències contra les dones.

Aquesta exposició serà inaugurada en un acte conjunt el proper divendres 22 de novembre, on hi assistirà alumnat de tots els centres participants. Durant la resta de curs, l'exposició serà itinerant pels diferents pobles de Mallorca per acostar-la a tots els centres que hi han participat.

L'exposició roman oberta a l'adhesió de més centres participants ja que la data límit per aportar imatges és dia 7 de novembre. De fet, l'any passat varen ser més de 140 els centres educatius que se sumaren a la iniciativa de Feminisme a l'escola de commemorar junts aquest dia, amb la lectura d'un manifest i la col·locació de llaçades liles a les façanes dels centres. Els centres que encara no s'hi han adherit poden fer-ho contactant amb la plataforma.

 

Reciente
Visto
Comentado