Santanyí
Santanyí publica una antologia del Premi de Poesia Bernat Vidal i Tomàs
Les baules que falten és el títol del volum que recull poemes, a cura de Sam Abrams, de tots els guanyadors del certamen des de la seva creació l’any 1986 fins a l’edició de 2018.
ajsantanyi.net 22/03/2019 - 14:40:06

Santanyí publica una antologia del Premi de Poesia Bernat Vidal i Tomàs

Les baules que falten és el títol del volum que recull poemes, a cura de Sam Abrams, de tots els guanyadors del certamen des de la seva creació l’any 1986 fins a l’edició de 2018

El Teatre de Santanyí ha estat l’escenari per a un dels actes més importants programats per l’Ajuntament de Santanyí per celebrar el centenari d’un dels seus fills il·lustres, Bernat Vidal i Tomàs. I és que s’acaba de presentar Les baules que falten, una antologia del Premi de Poesia Bernat Vidal i Tomàs que enguany arriba a la seva 33a edició. El responsable de preparar aquesta antologia ha estat Sam Abrams, qui ha escrit el pròleg i s’ha encarregat d’escollir dos poemes de cada guardonat. Cal recordar que l’any 1985 l’Ajuntament de Santanyí, es va comprometre a celebrar una vegada l’any la convocatòria del premi, i que després de tres dècades gaudeix de molt bona salut, i s’ha convertit en un guardó reconegut, consolidat i anhelat per escriptors i editors.

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Santanyí és la responsable de la publicació, i va encarregar a un dels deixebles de Vidal i Tomàs, Antoni Vidal Ferrando, la conducció de l’acte de la presentació del volum. A l’escenari del Teatre Principal el varen acompanyar, a més de la regidora, Ricarda Vicens, el primer guanyador del premi, Miquel Àngel Llauger, i l’únic autor que l’ha guanyat dues vegades, Jaume Mateu. Tots van dedicar sentides paraules a Bernat Vidal i Tomàs, considerat com una de les figures amb més influència, tant directa com indirecta, sobre els escriptors en català nascuts a Mallorca en els darrers 100 anys.

L’edició de l’antologia ha anat a càrrec d’Adia Edicions, i es tracta d’una de les poques publicacions que hi ha d’aquestes característiques, que reculli versos de tots els guanyadors d’un certamen literari de tant de renom. A més, el nombrós públic que va assistir a la presentació va poder escoltar com alguns dels autors dels poemes els recitaven al teatre santanyiner. Així, Joan Perelló, Marisol González, Jaume Mesquida, i els mateixos Vidal Ferrando, Llauger i Mateu, van llegir els poemes que formen part d’aquest llibre, del qual s’ha fat una primera tirada de 350 exemplars que l’ajuntament de Santanyí repartirà per biblioteques i centres educatius del municipi. Durant l’acte també es va agrair la feina de Francesc Moll, qui va assistir a la presentació, i a l’Editorial Moll, que va tenir cura de l’edició dels poemaris guanyadors des de 1986 fins l’any a 2014.

Segons va explicar la regidora de Cultura, Ricarda Vicens, “des de l’ajuntament no podíem deixar escapar l’oportunitat de celebrar el centenari del naixement de Bernat Vidal i Tomàs com es mereix una figura com la seva. L’apotecari, historiador, escriptor, activista cultural i fill il·lustre de Santanyí, va posar la primera pedra per al desenvolupament cultural i projecció de la qual gaudim en aquests moments al municipi. Sense ell i la seva família, a qui hem d’agrair la seva predisposició a col·laborar i a ajudar-nos, Santanyí no seria el que és ara”.

 

Reciente
Visto
Comentado