Santanyí
Ja han començat les obres de la nova Unitat Bàsica de Salut de Calonge
El batle de Santanyí, Llorenç Galmés, i la Consellera de Salut, Patricia Gómez, han visitat el solar on acaben de començar les feines.
ajsantanyi.net 21/02/2019 - 07:30:59

Ja han començat les obres de la nova Unitat Bàsica de Salut de Calonge

El batle de Santanyí, Llorenç Galmés, i la Consellera de Salut, Patricia Gómez, han visitat el solar on acaben de començar les feines per duplicar la capacitat de UBS actual

La nova Unitat Bàsica de Salut Calonge suposarà una millora per al nucli que necessita amb urgència unes noves instal·lacions per l’atenció dels seus veïnats. La nova infraestructura tendrà 220 m2 de superfície, i doblarà el nombre de consultes i disposarà d’una sala d’urgències. Les obres tenen un pressupost d’uns 445.000€, i tot i que el moviment de terres va començar al novembre, fins fa poques dies no s’han començat els fonaments. S’espera que la nova UBS de Calonge pugui atendre els primers pacients a l’octubre o novembre d’enguany.

El batle de Santanyí, Llorenç Galmés, i la consellera de Salut, Patricia Gómez, han visitat avui dematí les obres acompanyats de la regidora de Salut, Maria Pons, i el regidor de Serveis Socials, Antoni Matas. El nou edifici es construeix al carrer de sa Romaguera, on el consistori santanyiner hi ha invertit uns 500.00€ en la dotació de serveis. El solar de 1.000 m2 on s’ha d’aixecar el nou edifici, va ser cedit per l’Ajuntament de Santanyí, i serà d’ús íntegrament sanitari. La unitat actual és al número 1 de la plaça de Sant Miquel, en un edifici municipal gràcies a un conveni d’ús amb el Servei de Salut, però compartit amb un club de la tercera edat, cosa que provoca alguns problemes d’espai, que quedaran resolts quan s’efectuï el trasllat al nou edifici.

La nova construcció constarà d’una sola planta amb vestíbul d’entrada, sala d’espera, recepció, arxiu d’històries clíniques, consulta de medicina de família, consulta d’infermeria, sala d’urgències, magatzems i banys adaptats per a persones amb mobilitat reduïda. A més, a l’exterior hi haurà una zona d’aparcament.

 

Reciente
Visto
Comentado