Santanyí
400 alumnes del municipi participen en diferents activitats de la Setmana de la Mobilitat Sostenible
A través de jocs i reptes, el al·lots aprenen conceptes que poden aplicar al seu dia a dia per ser respectuosos amb el medi ambient que podran traslladar a la seva família.
ajsantanyi.net 20/09/2018 - 13:35:44

400 alumnes del municipi participen en diferents activitats de la Setmana de la Mobilitat Sostenible

A través de jocs i reptes,Replica Cartier Watches el al·lots aprenen conceptes que poden aplicar al seu dia a dia per ser respectuosos amb el medi ambient que podran traslladar a la seva família

L’Ajuntament de Santanyí està completament compromès amb la Setmana de la Mobilitat Sostenible, i per això, a través de la regidoria de Medi Ambient ha posat en marxa un grapat d’activitats per realitzar a tots els centres educatius d’infantil i primària del municipi. Utilitzant jocs, activitats lúdiques i dinàmiques de grup, es vol fer arribar el missatge de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i del Dia Mundial Sense Cotxes. Les escoles que hi participen són el CEIP Blai Bonet de Santanyí, el Col·legi Bisbe Verger, el CEIP Santa Maria del Mar de Cala d’Or, el CEIP Mare de Déu de Consolació de s’Alqueria Blanca, el CEIP Calonge, i el CEIP Sant Domingo des Llombards.

Gram Gestió Ambiental ha estat l’encarregada de realitzar les diferents activitats, que inclouen jocs com “Els Detectius Ambientals”, “Mobilitat SOStenible” o “Mobinó”. Segons expliquen els responsables de Gram, la millor manera de fer que els nins i nines interioritzin la importància del respecte la natura i el medi, és a través de jocs amb els quals relacionen conceptes i reforcen idees que ja han après a l’escola i a casa. Les activitats proposades s’han pensat per treballar la temàtica de la mobilitat sostenible, als patis de les escoles o al carrer, i s’adapten segons les edats de cada grup que hi participa. A més els nins, aquestes idees noves que van descobrint, les traslladen després a la família, el que fa encara més eficaç la seva realització.

Des de la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Santanyí, s’han mostrat molt satisfet amb el resultat i la implicació de les escoles. Així ho explica el regidor Salvador Ferrer: “el consistori està molt compromès amb la formació dels més joves perquè s’han de trobar un municipi i una illa en les millors condicions possibles; i els hem de donar eines perquè la sàpiguen respectar i cuidar. Per això agraïm la col·laboració de tots els centres educatius del municipi que sempre obrin les portes i ens ajudes a tirar endavant les diferents accions de la Setmana de la Mobilitat Sostenible”.

Precisament, per celebrar el Dia Mundial Sense Cotxes a Santanyí s’ha demanat a tots els alumnes i pares que arribin a les escoles a peu, en bicicleta o en un mitjà de transport no contaminant. Els principals carrers per on arriben els alumnes seran tallats al trànsit perquè els nins puguin fer l’entrada a l’escola a peu. Per aquells que han d’utilitzar necessàriament el cotxe al poble de Santanyí per arribar, es demana que vagin a aparcar a la plaça Ramon Llull, i que des d’allà acompanyin els nins a peu. La Policia Local de Santanyí s’encarregarà de que els al·lots puguin circular sense perill.

 

Reciente
Visto
Comentado