Ses Salines
L’Ajuntament de Ses Salines incorpora un vehicle elèctric a la flota mòbil de Policia Local
El objectiu és anar substituint els cotxes de gasoil per la versió elèctrica, més ecològica i que implica un menor manteniment.
ajuntamentsessalines 25/05/2018 - 13:40:14

L’Ajuntament de Ses Salines incorpora un vehicle elèctric a la flota mòbil de Policia Local

El objectiu és anar substituint els cotxes de gasoil per la versió elèctrica, més ecològica i que implica un menor manteniment.

La compra del vehicle, que suposa una inversió de quasi 32.000 € s’inclou dins el Pla d’Ajudes que atorga el Consell de Mallorca als municipis de Mallorca.

L’Ajuntament de Ses Salines ha incorporat un cotxe elèctric a la flota de Policia Local amb la finalitat d’anar substituint els vehicles amb motos Diesel per la vessant elèctrica.

Segons ha explicat el batle, Bernat Roig, “tenim un ferma compromís en transformar ses Salines i la Colònia en un municipi lliure de fums i des de l’Ajuntament donam les primeres passes per aconseguir-ho”. “Estam mol compromesos en la cura del medi ambient i aquesta és una iniciativa més per aconseguir un municipi més sostenible”.

L’adquisició del vehicle ha suposat una inversió de 31.945 €, dels quals 20.233 € corresponen a la subvenció atorgada pel Consell de Mallorca als municipis de Mallorca dins el Pla Especial d’Ajudes, i la resta, 11.712 € pertanyen al pressupost municipal.

Roig han recalcat que “és un dels pocs vehicles cent per cent elèctric dins una flota de Policia Local arreu de Mallorca”.

Més autonomia i menys manteniment

Per la seva banda, el cap de Policia Local, Antoni Felani, ha assegurat que les prestacions tècniques del nou vehicle son mols beneficioses i permeten un considerable estalvi econòmic ja que el cotxe té més autonomia i un escàs manteniment.

No es produeixen despeses de manteniment d’oli ni de canvi de corretja o embragatge, així com altres elements que amb el temps s’han de canviar en els vehicles de benzina o gasoil”.

Felani ha recordat també que el municipi compta amb tres punts de recàrrega de cotxes elèctrics; dos a la Colònia de Sant Jordi i un a ses Salines. “Cadascun compta amb dos endolls que permeten la recàrrega simultània de dos vehicles a la vegada”.

 

Reciente
Visto
Comentado