Santanyí
Santanyí se suma a la “Ruta del Vidre”
El municipi s’incorpora a la campanya impulsada pel Departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca amb col·laboració d’Ecovidrio.
ajsantanyi.net 22/03/2018 - 17:21:43

Santanyí se suma a la “Ruta del Vidre”

El municipi s’incorpora a la campanya impulsada pel Departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca amb col·laboració d’Ecovidrio

La Ruta del Vidre és una iniciativa que té com a objectiu sensibilitzar a la població sobre la importància de separar en origen els envasos de vidre i augmentar el percentatge de recollida als municipis. Santanyí s’ha sumat a aquesta campanya que es durà a terme a 17 municipis de Mallorca: Alcúdia, Andratx, Ses Salines, Llucmajor, Manacor, Artà, Capdepera, Calvià, Santa Margalida, Felanitx, Campos, Marratxí, Muro, Pollença, Inca, Santanyí i Sant Llorenç des Cardassar. Dos educadors ambientals es desplaçaran als pobles amb un iglú mogut amb una bicicleta i duran a terme tallers educatius per aprendre a separar correctament.

Així mateix, es durà a terme un estudi per avaluar els hàbits de reciclatge a les llars i establiments hotelers dels municipis participants. D’aquesta manera, es podran aconseguir dades concretes per poder dur campanyes futures adaptades a les necessitats de cada un dels pobles. Durant el 2017 als iglús verds de Mallorca es varen recollir 26.400 tones de vidre, el que suposa un increment de 7,5% respecte de 2016.

Cal destacar la importància de separar bé en origen el vidre, ja que el seu material es recicla al 100% i s’utilitza per a la fabricació de nous envasos de manera indefinida i sense perdre les seves propietats originals.

 

Reciente
Visto
Comentado