Santanyí
Èxit de participació durant els actes de celebració del Dia de la Dona a Santanyí
La Regidoria de la Dona i Igualtat de l’Ajuntament de Santanyí té marcat al calendari el Dia Internacional de la Dona com un dels més importants
ajsantanyi.net 22/03/2018 - 13:22:56

Èxit de participació durant els actes de celebració del Dia de la Dona a Santanyí

La Regidoria de la Dona i Igualtat de l’Ajuntament de Santanyí té marcat al calendari el Dia Internacional de la Dona com un dels més importants per donar a conèixer les iniciatives que impulsa, així com remarcar el paper de la dona a la societat i la repressió que pateixen moltes d’elles.

L’acte central del Dia de la Dona a Santanyí va ser dia 8 març a l’Ajuntament de Santanyí amb la lectura del manifest per part de la regidora Maria Pons Monserrat. Aquesta lectura es va fer al vestíbul de la casa consistorial, que va quedar petit per la gran quantitat de veïnats que es varen acostar per escoltar el manifest. Pons va destacar la importància del paper de les dones a la nostra societat, i com tot i això, son víctimes d’una violència contra la qual s’ha de lluitar sense descans. Després de la lectura del manifest, es va inaugurar l’exposició de fotografies “Protagonista la Dona”; un recull d’imatges de diferents èpoques de les dones del municipi de Santanyí. Les fotos van ser cedides per famílies de Santanyí i capturen moments de festa, noces, viatges, i d’altres on les dones son les protagonistes.

L’altre gran plat fort dels actes del Dia de la Dona a Santanyí, va ser la celebració de la cinquena edició de la Cursa Popular per la Dona, en la qual hi van participar més de 250 corredors, entre les categories infantil i d’adults. Es tracta d’una cita que any rere any ha anat guanyant participants que arriben de pobles de l’altre punta de Mallorca con Andratx i Calvià.

A més d’aquests actes principals, n’hi ha hagut d’altres, com la Ballada Popular per la Dona organitzada per Ordi Broix, o la conferència “La violència de gènere, un problema de tots” que va tenir lloc a la Residència de s’Alqueria Blanca i va ser organitzada per l’Associació de mestresses de casa de s’Alqueria Blanca i Porto Petro. A Cala d’Or, l’Associació de Dones local va organitzar el Taller de Risoteràpia, i l’associació Calonge Viva va fer una xocolatada i una jornada de ball en línia a la plaça Sant Miquel. L’anomenat “comando cotorra de Can Timoner” va fer una teranyina “subversiva” a la plaça de s’Aljub a la qual hi van participar molts de veïnats teixit i engalanant l’espai públic reivindicant el paper de la dona a la societat. També a Cala Llombards es va celebrar un sopar per commemorar el Dia de la Dona, organitzat per l’Associació d’Amigues de Cala Llombards.

 

Reciente
Visto
Comentado